Spaning på Nostalgia 2016

Här sitter jag mitt på en stor gräsplan vid en rosa Cadillac ’59. Bakom mig har jag en rosa SMW husvagn. Den tillhör min syster Inga-Mays son Tedde och Nettan, Cassandra och Jonathan. Det var lång kö hit. Jag känner mig som en riktig friherre.

Notalgia är något som jag aldrig tidigare har besökt. Det ligger långt utanför min komfortzon då jag har tummen mitt i ”näven” när det gäller motorer, bilar, motorcyklar mm. Ett av mina mål idag är att spana in någon gammal OPEL Rekord ’58. Jag är laddad med mina mobiler Xperia Z1 och Xperia Z3, fällstol, skrivbok, banan, paraply, vatten, ryggsäck mm. HÄR SKA FOTAS OCH FILMAS.

Efter att jag checkat in så gör jag som min fru Lisa när hon skall shoppa. Hon brukar ta en snabbkoll i butikerna innan hon förhoppningsvis skrider till verket och handlar något. Jag skall inte köpa någon gammal bil utan tänker lägga lite extra tid att titta på det jag tycker verkar spännande.

Herregud vilken upplevelse. Hela Brunnsparken är fylld av bilar, motorcyklar, båtar, ett flygplan, varm korv, kaffe, stånd med allt inom motorbranschen.  Fyra tändstift till T-Ford etthundra riksdaler. Jag stöter på lite känt folk som jag gärna snackar med. Tiden går och jag glömmer nästan både tid och rum. En kompis Mats säger till mig att här ska man vara ensam. Det finns över ettusen fordon i parken denna dag. Det bjuds på modevisning samt underhållning med musik från 60-talet. Min Opel går inte att hitta.

jakern-opel-58_liten

När det begav sig på 60-talet köpte jag min Opel för 1800 kr. Den hade rullat 9000 mil. Efter ett antal år med vaxning, polering och underhåll på gammalt vis sålde jag den när den rullat ytterligare 10000 mil. Priset jag fick var 900 kr.

En Cresentmoped likadan som jag köpte av Teddes farfar på 60-talet står och glänser. Den köpte jag för de pengar jag tjänat på betgallring hos bonden ”Sket-Lars”. kort mopeden min moped.

moped-small

När jag köper kaffe och chokladboll sätter jag mig vid ett par från Tyskland i fikatältet. Vi diskuterar på tyska så gott det går om bilen TRABANT som finns i ett antal på utställningen. kort Trabant.

Här kommer lite bilder på dåtidens polisbil, folkvagnsbuss på camping och lastbil från Asarum.polisbil husvagn lastbil

Tiden går fort när man är lycklig. Jag går mot fikatältet för en kopp kaffe innan jag skall åka hem… jag sätter mig utomhus på min fällstol.

RIIIINGGGG!!! Ett sms från stabschefen hemma.” Var i herrans namn håller du på med. Är du inte trött på att gå där längre nu”. Min Saab-granne dyker upp. Han är med på utställningen med sin cabbade Saab ’95.

Eftersom jag är efterlyst hemma så intar jag min medhavda banan och mitt kaffe med kanelbullen.

Ett härligt sommarminne från året tjugohundrasexton är till ända.