Göteborgsvarvet

En STOR utmaning för mig är att springa Göteborgsvarvet. Förra året sket det sej när jag skulle springa som Clowner utan gränser. Gubben fick diskbråck och blev diskad redan på hemmaplan. Sånt är livet. ANTINGEN BRYTER MAN IHOP FÖR GOTT eller BRYTER MAN IHOP och börjar om. Jag gjorde det senaste.
Sjukgymnasten kom väl till pass. Jag har börjat att träna upp en ” ryggkorsett” som skall bära upp ryggen lite bättre. Jag som trodde att alla som styrketränar var egon. I alla fall har jag tränat sedan maj förra året och det blir bättre och bättre. Nu kan du inte hålla på att skylla på din rygg längre säger min KLOKA FRU LISA! Hon är vis som en uggla.
På fredagen drog jag mot Göteborg via den nya tvärleden som var härlig att köra. Däremot var det inte så härligt att ligga och krypa i 50 km via gamla E-sexan när man asfalterade om på vägen upp på huvudvägen. Jag gjorde ett besök på mässan och hämtade min nummerlapp innan jag for till mitt stamhotell ute hos Oscar och Daniela. Gott käk och bra uppladdning innan loppet.
LÖRDAG MORGON 18:e maj 2013. Jag går som vanligt upp tidigt innan värdfolket stigit upp och sätter på kaffe. På altanen läser jag igenom PM för loppet samt skriver dikten Medvind. När vi ätit en god frukost drar vi skilda fordon mot Göteborg. Jag skall höra av mig när jag är på hemväg efter loppet. Det blev ungefär den vanliga uppladdningen när jag ställt min V50 på en parkering. Jag gick med raska steg framemot parken där starten skulle börja. Emma Carlsson från Stockholm messade. Jag träffade hennes syster och deras två killar. Vi åt pastasallad. Jag brukar ligga någon timme innan loppet och köra mitt avslappningsband  Det tog lite tid att hitta någonstans att lägga ut sitt badlakan. Över allt satt det folk och åt eller väldigt ofta satt eller stod det någon som kissade. Vakna, klä om och värma upp. Det började tona upp moln på himlen och var väldigt varmt 25-30 grader. Min start var kl. 15,01. Efter några minuters löpning kom en åsksmäll och himlen öppnade sig. Då var det skönt att inte sitta och dricka vin. öl eller fika i gräset. Jag gjorde lång näsa åt Älvsborgsbron när jag besegrat den. Loppet flöt på utan större besvär förutom lite håll två gånger. Jag spurtade som vanligt i mål. Lite fika efter, banan mm sedan bar det mot Särö. Värdfolket hade ordnat en jättefin grillafton med vin och en massa annat gott. Danmark vann finalen i Eurovisionsfestivalen. Jag slog en knut på benhögen ca. kl. 2300 . På söndagen drog jag hemåt redan kl. 0730!