Vinterupplevelser

DSC_0298

Vinter och vinter egentligen vet jag inte vad man skall säga. För oss som gillar snö så har säsongen 2014-2105 varit ett lågvattenmärke. Långt innan jul började en del att hoppas. Tomten kom och ingen jul i sikte. Våra minsta barnbarn Ebba och Minnah fick nya längdskidor av tomten. Turligt nog så fick de prova sina skidor då gammelmorfar Anders som vanligt startade barnen i barnens vasalopp i Karlsnäs. Det var över ett hundra ungar som åkte mellan Sälen och Mora.

För min egen del har jag gjort sammanlagt ett riktigt vasalopp i vinter. Dock inte det riktiga Vasaloppet eftersom jag inte har några vattenskidor och ingen simhud mellan tårna. Min Vasaloppssträcka ser ut så här. Tio kilometer på järnvägen mellan Hemsjö och Hofmansbygd. I Dalarna åkte jag Kortvasan mellan Oxberg och Mora. Vi bodde i Rättvik med Norrthug och hans polare i samband med WM i Falun. Skånegänget var med som vanligt. Jag hade det tufft eftersom jag som ensam kille bodde i en stuga med en tandsköterska Ann-Sophi, min tandläkare Åsa och en  tjejkompis Towe som är säljare och vattenpolospelare och tränare.  Hon är lite svår att förstå för hon talar skånska..Puhhh .. Det var tufft.

När Lisa och jag var vid Harsagården i Hälsingland blev det fyrtiofem kilometer under tre dagar. Loppet avslutades i Borlänge vid Gyllbergen där de sista tio kilometrarna utkämpades. Då var det isigt i spåren så hälften fick jag åka utanför spåren i skarsnö.

Detta var nog det längsta loppet jag varit med om. Det började den 15:e januari och avslutades den 16:e mars. Turligt nog så åkte jag inte hela tiden utan det var ganska långa mat och drickapausar. I Stockholm på väg till Harsa mellanlandade vi hos Tobbe och Dennis. Färden gick vidare till Henke och Hanne utanför Sandviken. På hemresan hälsade vi på Tobbes mamma i Borlänge. Det känns verkligen skönt att inte vara macho. Då kan man köra sitt eget lopp och inte vara beroende av att anmäla sig på nittio sekunder till ett vattenskidelopp på snö eller is.